Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Erik Ljungren utsedd till VD för Nordic Guarantee

Erik Ljungren har varit anställd hos Nordic Guarantee i 12 år, och han har tidigare innehaft befattningarna Chief Risk Officer och Chief Operating Officer.

Donny Gouveia, som har varit VD under de senaste 3 åren, har utsetts till VD för Insurety International Surety Alliance, och han kommer att vara övergripande ansvarig för att utveckla den globala strategin för Insurety. Insurety består av Nordic Guarantee (Norden), Lombard insurance (Sydafrika), och Assetinsure, (Australien).

”På styrelsens vägnar vill jag tacka Donny för hans enastående insatser under hans tid vid rodret, där han tillsammans med sitt team har tagit Nordic Guarantee till en ny nivå. Vi har utvidgat vårt geografiska område, lanserat nya produkter, reducerat antalet skador och förbättrat riskhanteringen, och under en mycket svår Covid-19-period lyckats leverera ett imponerande resultat för 2020”, säger Peter Lindblad, styrelseordförande.

Peter Lindblad fortsätter: ”Med utnämningen av Erik Ljungren, med sin långa erfarenhet från ledande roller inom Nordic Guarantee, är vi övertygade om att han framgångsrikt kommer att fortsätta utveckla bolaget, och bygga en solid och hållbar verksamhet framöver”

Kort om Nordic Guarantee:
Nordic Guarantee är en av Nordens största oberoende utfärdare av kontraktsgarantier.
Vi erbjuder trygga garantier med korta handläggningstider och till konkurrenskraftiga priser. Vi är 40 anställda med kontor i Stockholm, Malmö, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo.

Presskontakter:
Erik Ljungren, VD, +46 765 27 65 05, e-post erik.ljungren@nordg.com
Michael Gantén, Chief Marketing Officer,+46 765-27 65 17, e-post michael.ganten@nordg.com